В навечерието на Празника на Стара Загора – 5 октомври, Старозагорската ще представи празничен концерт „Настроение с Гершуин” с участието на солистите Яница Нешева и Георги Динев, хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Славил Димитров. Диригент на хора Младен Станев, концертмайстор Паулина Колева.

Атрактивна програма от увертюри, арии и хорове от опери и популярни мюзикъли, музика от филми и любими песни ще прозвучат на 4 октомври, неделя, от 19.30 часа на сцената на Старозагорската опера.

В концерта са включени Summertime и хорове от операта „Порги и Бес” на Гершуин, огненото „Libertango” на Астор Пиацола, песен на Мария от „Уестсайдска история”, увертюра и ария на Кунегонде от мюзикъла „Кандид” от Ленард Бърнстейн, Double Trouble /Хари Потър/ и Duel Of Fates и Star wars /Междузвездни войни/ на пет кратния носител на „Оскар” Джон Уилямс и Trough the Eye of Love /Ice Castles/ от още един легендарен призьор на „Оскар” - Марвин Хамлиш, са специален подарък за почитателите на филмовата музика. В празничната вечер зрителите ще се насладят още на творби на Агостин Лара, Нино Рота и други.

Славил Димитров е главен диригент на НФХ „Светослав Обретенов” при Софийската филхармония и главен диригент на ДМТ „Константин Кисимов”-Велико Търново. Учи пиано при именитата шуменска педагожка Росица Михайлова. Завършва Държавна музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” със специалност “Хорово дирижиране” през 1995 година при проф. Крум Максимов, а през 1998 година и специалност „Оперно и оркестрово дирижиране” при проф. д-р Иван Бакалов, проф. Иван Вульпе и проф. Васил Казанджиев. В периода 1986-1999 участва в експерименталния клас по композиция към Държавната Консерватория в Одеса при проф. Георгий Успенски, а от 1991 до 1994 в класа на акад. Александър Райчев. Носител е на Първа и Голяма награди от радиоконкурса „Братя Стоянови” 1985, 1986 година, Първа награда на World Children Music Festival 1988 в Нагоя - Япония, Голяма награда на Всеросийский Конкурс в Одеса 1989, Трета награда от Първия Конкурс „Проф. Иван Спасов” в Пловдив 1995. През 2005 година печели три награди от Петия национален конкурс “Пиеса в неравноделни ритми” – (втора, наградата на оркестъра и наградата на публиката). Три пъти е номиниран за награда “World Music” от Международната асоциация по Фолклор в Онтарио – Канада. Гост - диригент на Симфоничните оркестри в град Сливен и Ниш /Югославия/, Варненската , Държавна Филхармония – Видин.БИЛЕТИ ОНЛАЙН през сайта на Операта: http://www.operasz.bg/online/
БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР: южния вход на операта
Тел.: 042 622 431, 0885 509829
РАБОТНО ВРЕМЕ: 10.00ч.– 19.00ч.
ПОЧИВНИ ДНИ: събота и неделя