Swingin’ Plovdiv: Party At Gatsby's ще отвори нова страница в нощния живот на Пловдив и ще представи едно винтидж парти от ново поколение.

Вдъхновено от култовата лента “Великият Гестби” на Баз Лурман и не по-малко завладяващия саундтрак, събитието ще пренесе посетителите си директно в имението на мистериозния Гетсби, известно с пищните си купони, неспирни танци, бляскави дами и елегантни джентълмени.

Swingin’ Plovdiv: Party At Gatsby's ще отвори врати за всички фенове на музиката и естетиката на отминалото време на 17 май (събота) в преобразения Финтес и Скуош Клуб “Тотал Спорт” (ул.Екзарх Йосиф 13). Началният час е 21:00, а стартът на винтидж треската ще бъде даден в 22:00 часа.

Мястото е бивш тютюнев склад и се намира в наситената с история част на Пловдив, наречена "Тютюнево градче". Появил се през 20-те години на миналия век, сега кварталът е запазил очарованието си и специфичната си архитектура – перфектната локация Swingin’ Plovdiv: Party At Gatsby's.

Музикалната селекция ще бъде поверена в опитните ръце на пионерите в суинг и електро суинг партитата в България - DJ дуото The Smugglers Collective. През вечерта ще се противопоставят две коренно различни епохи, винтидж песните и модерните бийтове, големите бални зали, изпълнени с танцуващи под ритъма на суинга двойки и клубовете за електронна музика. Песните от саундтрака на Великият Гетсби също ще бъдат акценти във вечерта.

Както подобава за едно Гетсби събитие, локацията ще бъде превърната в пищна бална зала, с изящни полилеи, цветя и art deco елементи. Спиращите дъха прожекции ще са сред основните акценти в пътуването на времето, наречено Swingin’ Plovdiv: Party At Gatsby's.



В специално изградения за събитието винтидж будоар, всички дами ще могат да се преобразят посредством ретро прически и грим, направени от професионалисти. За да увековечат своята метаморфоза, на разположение ще бъде и тематично фотостудио, където всеки ще може да направи своята Гетсби снимка за спомен.

Никое събитие, вдъхновено от 20-те години не е завършено без типичните за епохата танци.

Професионалните танцьори от Lindy Hop Bulgaria ще демонстрират оригинални Charleston хореографии на някои от най-емблематичните песни от саундтрака на “Великият Гетсби”.

В двора на бившия тютюнев склад ще бъдат изложени ретро автомобили, а след минаването си по червения килим посетителите ще се пренесат назад във времето директно в имението на Гетсби.

Билети за Swingin’ Plovdiv: Party At Gatsby's се продават в мрежата на TicketLogic (Office 1 Superstore, Магазин Ellectrica и магазин Music Center в Пловдив), както и онлайн на www.ticketlogic.bg на цена от 7 лв. На място в деня на събитието билетите ще са по 8 лв преди 00:00. След това цената им ще е 10 лв.