След поредица от звездни дуети и множество сценични половинки през годините, родната R’N’B дива Сантра пуска най-новата си самостоятелна музикална провокация към феновете – парчето “Късно за романтика”.

Зад безспорния бъдещ хит на лято 2013, стои името на любимеца на българската хип-хоп сцена и хитмейкър Кристиан Талев – Криско. Както винаги по традиция, талантливият композитор и изпълнител е автор на текста, музиката и аранжимента на песента – гаранция за взривяващо добра комбинация и сигурен успех на проекта.

“За мен е предизвикателство, че отново работя по самостоятелен проект, с човек и композитор като Криско. С него отдавна обсъждахме идеята за подобно парче и преди два месеца момента дойде от само себе си. Криско е един от най-точните хора, с които съм работила, изключително сериозен и отговорен, въпреки че на пръв поглед дава вид на по-лековат. Много съм щастлива от крайния резултат, защото за първи път правя песен, която постоянно ме провокира да танцувам. “Късно за романтика” не е типично парче за Сантра. То има необикновен заряд, дори доза еманципация. Напълно се асоциирам с посланието на текста, затова го чувствам толкова близък и свой. Очаквам хората да се забавляват и да не спират да танцуват.”

“Късно за романтика” е първият музикален видеоклип в България, за чиято реализация е използван новаторски технически похват за заснемане на широкоекранна картина – т.нар. анаморфен формат или анаморфно видео. При него е използван специален анаморфен обектив върху дигитална камера, който разтегля изображението хоризонтално и наподобява кино лента. Анаморфният похват за снимане е любим на един от най-големите революционери в световното кино Куентин Тарантино. На този принцип са създадени филми като “Джанго без окови”, “Трансформърс” и видеоклипове като съвместното парче на Еминем и Риана “Love the way you lie”.

С нестандартното си решение при визуализирането на новия сингъл, Сантра, съвместно с режисьора Bashmotion, успяват да създадат не само видео от съвсем нов тип в България, но и израз на постоянното търсене на R’N’B звездата на нови пътища за артистично израстване и създаване на музикална продукция на световно ниво.

“Винаги се стремя да правя различни неща, оставям се да бъда провокирана от нещо ново, започнах с мелодията, след което оставих нещата в ръцете на Башa. Той се справи перфектно, усети заряда на парчето и успя да преведе по уникален начин аудиото на визуален език. Харесва ми идеята за еманципираната жена в песента, жена, която спира да чака вечно закъсняващата романтика, умее да се забавлява, да живее, да взима от живота, това, което иска. Този клип е перфектната панделка, с която опаковахме новото ми парче - моя летен подарък за феновете.”

Имиджовият клип носи усещане за романтично настроение и лятно безгрижие, и е заснет в рамките на 2 дни сред красивите природни местности около село Плана, на 30 км. от София. Визията е решена в контрастни цветове, с динамичен монтаж, и представя Сантра романтична, чувствена, ефирна и нежна.

Всичко ново около Сантра, научавайте в личния й блог в женския сайт Woman.bg.