Пълчища актьори намират вдъхновение в алкохола и/или дрогата. Поредното доказателство за този факт са участниците в сериала “Стъклен дом”, които не пропускат да си покажат пороците. Когато ги хванат в крачка, те смирено свеждат глави и... си продължават в същия дух.

Поредната издънка, сриваща рейтинга на “Стъклен дом”, се оказа Явор Бахаров. Къдравият актьор беше спипан наскоро с 0.75 г марихуана в джоба и прекара една нощ в ареста. Феновете му го защитиха, че “дозичката” съвсем не го прави наркоман и изобщо не трябвало да се вдига шум около залавянето му, пише blitz.bg. От 2004 г. обаче отпадна ненаказуемата “лична доза” и всеки, хванат с трева, трябва да си понесе последствията - от 2 до 8 години затвор за притежание на марихуана или глоба до 1000 лв. Бахаров обаче успя да се измъкне дори и без тези наказания. Дали и тук не действа Законът на богатите, който оправда Максим Стависки, питат се в Интернет форумите?

„Макар по закон притежаването на еднократна доза да е престъпление, за подобни малки количества дрога не се образуват дела. За да се стигне до осъдителна присъда на човека, заловен с наркотик, се изискват множество експертизи на веществото, което обаче явно няма да стигне”, обясниха разследващи.

*Явор Бахаров

Те допълниха, че освен по време на следствието, експертизи на дрогата може да се поискат и по време на съдебния процес. Така, ако заловеният наркотик е малко, той няма да стигне за изследване. Освен това разследването на случая, както и последващият съдебен процес, ще струва твърде скъпо на държавата. Така Бахаров ще се отърве само с криминална регистрация.

“За мен тревата винаги си е била легална”, обясняваше преди време Явор. 26-годишният актьор никога не е крил, че и друг път си е имал вземане-даване с органите на реда. Той споделя, че често го спирали на улицата за проверка на документите. Точно такъв бил случаят и когато го хванали с тревата. Той тъкмо се върнал от къмпинг “Смокини”, за да отпразнува рождения си ден в столицата, и изглеждал като бродяга – с 4-дневна брада, по потник и къси гащи. Това било достатъчно на патрулиращите полицаи да го спрат в 23.30 ч. и да му поискат личната карта, тъй като изглеждал подозрително. Докато го преджобвали, открили у него пликче с марихуана и го прибрали в Първо РПУ.

Всъщност това не е първият сблъсък на Бахаров с властите. През 2007 г. той е регистриран за хулиганство, след като се напил и счупил стъклото на паркирана кола на пл. “Народно събрание”. По делото вече са минали няколко заседания, като последното от тях е било през февруари т.г. Ако бъде признат за виновен, може да получи до 2 години затвор.

След като Бахаров заяви, че ще си понесе последствията за тревата, той отпраши за Кара дере заедно с приятелката си Луиза Григорова. Според близки до двамата актьори именно Явор “отворил” гаджето си да пафка. Преди да се запознаят, тя била твърдо против всякакви дроги. Лека-полека обаче и Лу, както я наричат, започнала да си дърпа от цигарите, които Бахаров свивал почти всяка вечер, когато излизали с приятели.

*Луиза и Радина

Колежката им Радина Кърджилова също не е безразлична към меката дрога. Освен че си пийва порядъчно бира и шотове, тя също дърпала от цигарата с трева. Новото й гадже Деян Донков пък предпочитал още по-твърди дроги. Злите езици говорят, че тъкмо наркотиците били причината дългогодишната му изгора – моделката Кристина Милева, да му бие шута. Секссимволът на Народния започнал да шмърка кока редовно и почти целият му хонорар от участия отивал при дилъра му. Криси няколко пъти се опитала да го убеди, че е тръгнал по наклонената плоскост, но на него не му пукало. Оправдавал се, че така по-лесно преживява напрежението на сцената.

В края на април пък друга звезда от сериала “Стъклен дом” беше спипана да кара пияна. Докато се връщаше от купон, Елена Петрова беше спряна от полицаи, които й взеха проба за алкохол. Въпреки че откриха в кръвта й 1.2 промила, я пуснаха по живо, по здраво. Тя си призна, че се е качила зад волана на градус, но съвсем не се разкая. “Е, нали нищо лошо не е станало”, заяви къдравата брюнетка.

*Елена Петрова

Синът на Катето Евро – Сашко Кадиев, също напоследък е станал голям почитател на чашката. Той наследил от известната си майка вкуса към марковите напитки. Малкото Евро не пропускал вечер да седне с приятели и да удари по няколко големи. Според близки до семейството увлечението на Александър по чашката разтурило годежа му с актрисата Илияна Коджабашева.

*Александър Кадиев

Калин Врачански също има алкохолни проблеми. Досущ като героя си от „Стъклен дом” Камен Касабов, актьорът също залита по чашката.

Наскоро секссимволът на родното кино бе забелязан да кърка в пловдивско заведение, където пресушил почти 10 бири и едва се дотътрил до изхода на заведението. Там приседнал на тротоара, докато отрезнее малко, а пиянската му изцепка бе заснета от фотографи. Тези дни ранобудни столичани с изненада установили, че тв звездата се проснал доста почерпен и на столичната улица Раковска. Той бил придружен от неизвестна брюнетка, която лежала върху него...

*Калин Врачански

“Веднъж в седмицата излизам и пия. Пробвала съм дрога. Пушила съм марихуана”, призна си и друга “звезда от мола” - Диляна Попова.

*Диляна Попова