Родена е на 29 юли 1973 г. в София. Кръстена е на баба си Щефания, която е австрийка.

Завършва актьорско майсторство при Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Стефания е от онези жени, след които мъжете се обръщат и въздишат. Не защото е известна, а защото винаги е интересна, пише blitz.bg.

Преди четири лета шеметната блондинка се разведе със съпруга си Владо Шишков. Клюката реди, че актрисата е основната виновница за разпада на фамилното гнездо. Съпругът Владо Шишков, режисьор на анимационни филми, коментирал, че жена му се радва повече на ласки от нежния пол.

Клюката носи, че Стефания и екссъпругът й имали големи проблеми в брака си заради богата бизнес дама. Тя се казвала Соня и била в транспортния бизнес. Любовницата на Стефания дори била известна в предприемаческите среди с измами по ДДС. Към актрисата Соня била невероятно щедра. Тя дори подарила кола на интимната си приятелка.

„Стефания обаче не си пада само по жени и това съсипа връзката й със Соня”, коментират хора от близкия кръг на актрисата. В момента Колева има добър брак, но криела мъжа си от колежки. За всеки случай. Проявява се и като перфектна майка.

Преди да се разведе с първия си съпруг, Колева скандализира колегите си с шокиращото признание, че двамата имали навика… да ходят без бельо.

Стефания и Владко си щъкали голи-голенички из дома си и развявали срамотиите си за ужас на съседите в кооперацията срещу тях.

"Гащи слагам само преди да правя секс, защото моят обича да ми ги изува“, изцепила се тя пред своя колежка.

Понеже на всички е ясно, че няма дим без огън, слуховете за проблем на актрисата и настояща водеща на „Байландо“ с мъжете намират благоприятна почва в хорските уста и уши.

Иначе нейни близки ревностно бранят доброто име на актрисата, като твърдят, че си е „стрейт” и е наред с мъжете.

Дори и те не пропускат да потвърдят слуховете, че Колева се е простила с девствеността си едва в по-горните курсове на студентските времена като студентка в Театралната академия.