Вчера се проведе пресконференцията по повод старта на Bailando. На нея стана ясно, че Нова Телевизия няма да бърка в джоба на зрителите при гласуванията в предаването. Цената за SMS в подкрепа на мечтателите ще бъде 0,25 лв. без ДДС към M-tel и Globul и 0,24 лв. без ДДС към VIVACOM - нещо невиждано досега в българския ефир.

„Ние, в Нова, винаги сме били новатори и през новия сезон отново ще го покажем. Телевизията ще покрие всички разходи за реализирането на мечтата на спечелилия участник. Правим наистина благотворително шоу и не искаме да взимаме от парите на зрителите, а искаме те да бъдат активни, без това да натоварва бюджета им. Икономическата ситуация в момента е такава, че не бихме си позволили да го направим”, сподели Олга Лозанова, програмен директор на медията, пише dir.bg.

“Bailando не е състезание за песни и танци, а как можеш да положиш усилия за това което мечтаеш. Историите на обикновените хора са в центъра на предаването. Колкото повече хора приобщи мечтателят към своята кауза, толкова по-интересна е мечтата му, затова е ниска цената на гласуването. Да се опиташ да промениш нещата е по-достойно от това да хленчиш – това е социалната ни задача”, разказа продуцентът Нико Тупарев от Old School.

„Възхищавам се на мечтателите и колегите си, които застават зад тях. Аз самата бих искала да помогна на всички. Лично ще помагам на двама от участниците да сбъднат мечтите си, независимо какво ще се случи с тях в предаването” - трогателно отбеляза Стефания Колева, а колегата й водещ Георги Мамалев допълни: “Ако има възможност дори на един да помогнем, това ще е достатъчно”.

"25 стотинки е най-ниската цена на SMS с добавена стойност, която може да бъде договорена с операторите за откриването на кратък номер", обясняват от Нова. Телевизията и продуцентите няма да вземат нито стотинка от sms-ите за Bailando.

В три kick off- а през първата седмица на Bailando - понеделник, вторник и сряда, зрителите на Нова, ще могат да видят участниците в предаването. Всеки ден ще бъдат представяни по 8 двойки.
„Bailando – сцена на мечтите” започва днес, в 20:00 часа по Нова телевизия.