Две мисии ще подхване по Нова телевизия в седмицата от 20 септември 2010 г. разследващата журналистка Маргарита Михнева.

Тя ще пее за първи път, и то в шоуто "Байландо" , където ще се опита да сбъдне мечтата на дете, направило първите си крачки благодарение на Детското ортопедично отделение в Горна Баня и мечтаещо да обнови остарялото медицинско оборудване в клиниката, пише dir.bg.

Маргарита влиза и в ролята на звезден репортер на "Календар". Ето и първите три теми, по които се подготвя:

Понеделник
Преди 27 години момиче от Пловдив катастрофира по чужда вина и остава инвалид. Преди деноминацията отпускат пенсия на Петя от 130 лв., която по-късно се превръща в 0,13 стотинки. Размерът на пенсията не е актуализиран. В момента, за да получи по банков път въпросните 0,13 стотинки, плаща комисионна в размер на 10 лв. Момичето работи като счетоводител от дома си и не търси съчувствие. Маргарита Михнева прави паралел със съдбата на английския физик Стивън Хокинг.

Вторник
Живеещи в кв. Гоце Делчев, водени от свой съсед професор, опитват да изместят от своя блок тайна квартира на ДАНС. Хората твърдят, че във въпросния апартамент се тества апаратура за масово поразяване. Лъчението е разболяло някои от тях, като болните разполагат с документи за това. Маргарита Михнева разполага и със снимков архив - колата на Петко Сертов, паркирана пред апартамента.

Сряда
Бизнесмен е предложил на министър Анна-Мария Борисова да купи и дари кибернож, с който се правят онкологични операции. Апаратът е скъп, но съпругата на банкера е болна и той е готов да направи дарението. Борисова мотивира отказа си с това, че са нужни промени в закона, за да бъде направено дарението...

Визитка:
Маргарита Михнева е родена е София, завършила е право в СУ "Св. Климент Охридски", но не е работила като юрист. Те е сред първите разследващи журналисти в България.

Започва телевизионната си кариера като редактор-водещ на Втора програма на БНТ. Позната е от предаванията "Труд, интереси, закон", "Актуална антена", "Панорама", "Конфликти". Известна е със скандалните си разкрития и репортажи, уволнявана е 8 пъти от различни телевизии.

От 2000 г. работи в "Канал 3", където и до днес води авторското си предаване "Неудобните". 10 години е работила и в "Таунус филм" и Интернешънъл прес институт в Австрия. Печелила е редица журналистически награди в чужбина.