Напрежението се увеличи още с дуела между Зорница и Мирела, който предизвика обвинения в нечестна игра и размяна на остри реплики между играчите. Караницата продължи и след втория двубой на студентката, в който се изправи срещу Джаферович. Двете се скараха помежду си, а тежката битка предизвика сълзи в очите на Зорница. Двете си размениха обвинения в нечестна игра, а след като племената си тръгнаха от Арената, Зори продължи да обижда Джаферович.

"Тя има не само спортна злоба, има и женска злоба", категорична е студентката, която обясни, че Джаферович я ритала и спряла нейното дишане във водата.

Битката бе изцяло морска, а целта-отборите да вземат спасителен пояс преди своя противник, а заветния резултат от 7 точки постигнаха Непобедимите. Това беше първа победа за тях след серия от три поредни загуби, което засега гарантира безопасността им от номинации.

Същата вечер загубата събра Безстрашните край огъня на племенния съвет, за да разкрият взаимоотношенията си пред водещата Ралица Паскалева. Мани призна, че е готова да понесе последствията си от саботажа, след който попадна в жълтото племе. Абсолютно единодушно с цели 7 номинационни гласа Безстрашните изпратиха именно нея в елиминационна битка на Арената.