„Добре съм… Правят ми някакви изследвания, но всичко е наред и съвсем скоро ще бъда при вас. Изключително скучно ми е. Нямам търпение да се върна и да се надяваме да хвана и някоя друга риба“. Това каза актьорът Филип Буков на своите конкуренти и съотборници в "Сървайвър" по време на директно включване от лечебното заведение, но без да обясни нито какви са изследванията, нито от какво са наложени. Актьорът не обясни и кога според лекарите ще може да се върне обратно в играта.

Според зрителите обаче идването му обратното в племето на известните ще е пряко нарушение на играта. "В американския Сървайвър (вече 44 сезона), ако някой участник е със здравословен проблем, нуждаещ се от лечение в болница, веднага го изкарват от играта по медицински причини. Играта за един участник трябва да тече единствено, когато е на острова", пише фен на риалити предаването.

"При цялото ми почитание към Филип(харесвам го и като актьор, и като атлет), но и аз споделям мнението, че е неправилно да се връща при останалите. Все пак няколко дни лечение(почивка), храна и т.н. не са равностоен рестарт. Като спортист той би трябвало да постъпи честно спрямо другите участници и да напусне", приглася и друг зрител.

Зрители се притесняват да не се повтори смъртния случай на популярния музикален изпълнител Нончо Воденичаров. През 2009 г. тогавашният кмет на град Раднево почина от инфаркт по време на снимките за "Сървайвър" на филипински остров. След това и риалити форматът бе спрян за известно време.