Актрисата е бясна от прокурорското решение на Иво Боев, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление. "След внимателен анализ на материалите по проверка поотделно и в тяхната съвкупност констатирах, че в случая не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер", се казва в постановлението.

Освен показанията от актрисата, още Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова са разпитани по случая. От постановлението става ясно, че именно Вергов е считан за човекът, нанесъл ритник в лицето на Димитрова. От изключителна важност били думите на Велина Павлова, която е художник-костюми на сериала "Откраднат живот", по време на чиито снимки се разиграва и въпросната случка. Павлова опровергава заявеното от актрисата, че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата - Павлова, Димитрова и Вергов и така всъщност се е превърнала в пряк свидетел на сцената.

Според художничката на костюмите на продукцията най-напред в помещението влиза Вергов, а след него пристига и актрисата, която плачела и била с размазан грим. Докато актьорът се преобличал Диана Димитрова, видимо разстроена, се вкопчила в него, хванала го за дрехите и започнала да му се извинява. На Павлова ѝ е направило впечатление, че актьорът мълчи и не желаел да говори с Димитрова. След което я избутал настрани, а Димитрова залитнала по посока на щендерите с дрехи и паднала на пода между тях. Именно тези показания ядосаха Димитрова, която написа&

"Как така в гардеробна дълга 3м ''има'' свидетел жена и тя не прави нищо от елементарна човешка позиция и реакция?"Дамата'' работи в предаването "На кафе'' по Нова телевизия", ядно уточнява актрисата.

Адвокатът на актрисата Диана Димитрова - Антон Станков, обмисля дали да обжалва решението на прокуратурата. Пред БТА Станков заяви, че все още не взел решение дали да поиска от градската прокуратура да провери отказа да бъде образувано дело за насилие по жалба на Димитрова.