Той намерил приятели в предаването, което било по-страшно от затвор. "Хората го сравняват със затвор, но то не е точно така", казва Благой пред Петя Дикова. "В затвора поне имаш легло, ядене, книжки ти дават. А ние спахме на земята, лазиха ни паяци, змии, раци..." За времето, прекарано на острова, бившият национал е отслабнал с 14 килограма. "Който не е бил там, не може да го разбере", обобщава той. Георгиев е категоричен, че едва след като напуснал риалити състезанието разбрал, че Поли иска развод и веднага го дал. По традиция и от други участия бившият футболист не споменава името на брюнетката, наричайки я "бившата ми жена", чу Hotnews.bg.

"Не мисля, че съм загубил нещо, каза Благой Георгиев за развода. Продължавам напред, пожелавам тя да я жива и здрава и не тая никакви лоши чувства. Така е преценила, така е направила". Благой признава, че в момента няма човек до себе си. "Не искам златотърсачка, търся жена без корекции, най-обикновено момиче. Обичам естествената красота", описва той идеала си.

Той бе категоричен, че не пуши и пие, но има един порок и това са жените. Нямало обаче да каже лоша дума срещу бившите си, но признава, че сред любовниците му е имало златотърсачки с корекции.