Колоритният чичо Митко спечели сърцата не само на журито и другите участници в предаването, но и на зрителите със своя северозападен темперамент, позитивна енергия и умение да се радва на живота. За съжаление обаче неговите колеги хоби-готвачи демонстрираха по-високо ниво в кухнята и 61-годишният гъбар от гр. Монтана се наложи да върне престилката си след динамичен стрес тест в петък вечер. Димитър е истински гений що се отнася до гъбите, успешно се справя с традиционните български ястия, но среща проблеми с продуктите от чуждестранната кухня, сложните техники при приготвянето им и презентирането на крайния резултат – умения, задължителни за един мастършеф.

Или както самият той казва – „имам желания, нямам възможност“. „Тук, колкото и да ми се щеше, не е моето. Просто моето е в гората – никой нищо да не ми казва, да съм свободен и да дишам, да дишам, да дишам“, сподели той.

Зрителите обаче са бесни от отпадането на симпатягата и твърдят, че той е махнат заради възрастта си и задкулисни договорки. "Готвихте със страст и желание. Така нареченото "плейтване" не беше "вашето", но съм сигурна, че вкусът е бил превъзходен! Много ще ми липсвате", пише зрителка на Димитър. "Тези двама мъже изобщо не се огънаха пред предизвикателствата, напротив, справиха се чудесно, само, че журито си има своите избраници, които изобщо не съвпадат с избора на зрителите", твърди друга.

В събота пък кулинарната надпревара неочаквано напусна Христо Божидаров. След като отборът на Христо загуби в отборната битка и трябваше да отиде на елиминация, 34-годишния ландшафтен архитект остана верен на своите морални ценности и отказа да постави някой от балкона на своето място. Той се бори рамо до рамо с останалите хоби-готвачи на елиминационния кръг, въпреки че вегетарианското ястие, което трябваше да приготвят, е много далечно от натурата на перничанина. Този жест всъщност беше причината Христо да се сбогува с MasterChef. Най-тежко ситуацията прие Марианна, която няколко пъти бе в тандем с Христо по време на задачите и между двамата се зароди приятелство по време на предаването.