Наричат го „Краля на валса”, защото е накарал целия свят да танцува. След три посещения у нас и пет блестящи концерта, Андре Рийо идва отново в България през март. Българските му почитатели са многобройни и само за пет дни билетите за концерта му са разпродадени на 80%. Всяко лято той организира на площада в родния си Маастрих пищни концерти, които събират публика от всякакви възрасти и от всички краища на света. Коледните му спектакли пък са тържество на радостта.

Снимка: Виктория Вучева

„Моята тайна е, че обичам това, което правя”, казва Андре Рийо в специално интервю за bTV. ”Аз съм класически музикант, с класическо образование и създавам музика със сърцето си”, допълва Рийо. „Изпълнявам само тази музика, която докосва сърцето ми – може да е Моцарт, Верди, може да е Live is Live. Ако докосва моето сърце – ще докосне и вашето”, казва маестрото.

Концерт - майстор на оркестъра на Андре Рийо е българката Кремена Минева, който роботи с него от 28 години. „Оркестърът промени коренно живота ми”, казва тя. „Получих още едно семейство. Обожавам колегите си – ние се храним заедно, пътуваме, спим, на сцената сме заедно. На сцената имаме един обмен на енергия, такова изключително преживяване, че след концерт не мога да заспя от този адреналин и емоции”, разказва Кремена.

„В живота трябва да имате мечти”, казва Краля на валса. А една от мечтите му е да организира концерт на Северния полюс, за да прикове вниманието към проблема с глобалното затопляне. А друга – да свири на Луната.