Тя загуби родителите си преди години, като баща й също се бореше с рак. Сега от коварното заболяване си отиде и Мартина. Последните й дни били мъчителни, а една от причините Нана да замине за Америка било безсилието, което изпитвала да гледа гаснещата си сродница. Тя искала да запомни Мартина като здрава и борбена жена и своя съмишленица във фондацията "Една от осем", а не като измъчена онкоболна.

"На 22 декември, на 55 г. ни напусна моята сестра, Мартина Стефанова. (29.08.1968 г. - 22.12.2023 г.) Сърцето ми е празно, душата - опустошена… Сестра ми имаше твърдия характер на баща ни и душата на мечтател, която наследи от майка ни. Преди 6 години, когато й поставиха диагноза рак, ние тръгнахме по труден път, път, по който тя нито веднъж не се отказа и не спря да вярва и мечтае. Днес в навечерието на една Нова година, потънала в болка и отчаяние, търся сили да продължа да вървя по пътя без теб, Мартина…

Вярвам, че си на едно по-добро място… Вярвам, че ти вече, освен моя сестра, си и мой ангел пазител. Мартина беше част и от Една от 8 - поддръжник, приятел и член на настоятелството на фондацията. Беше до мен и в каузата. Опелото ще се отслужи на 29.12.2023 от 12 ч. в църквата на Централните Софийски гробища", написа в страницата на фондацията покрусената Нана.