Двойката е на тридневно посещение в западноафриканската държава, след като беше поканена от началника на отбраната на миналогодишните Invictus Games в Германия. Те изглеждаха възхитени от танците на местни деца по време на първия им ангажимент за деня, но дългата рокля на Меган в прасковен цвят стана повод за множество коментари онлайн. Херцогинята на Съсекс носеше дългата до земята рокля без ръкави „Уиндзор“ от Хайди Мерик в цвят Blush, съчетана със златни гривни и обеци, но се виждаше, че подгъвът на дрехата се влачи по земята. Присмехулник коментира в X:

„Колко трудно е да се подгъне една рокля? Сигурно съм гений, тъй като имам почти същия ръст като Меган и само малка част от нейния бюджет или влияние, но успявам рутинно да наглася нещата, за да ми паснат. "Друг коментира: „Тази дреха е срам, какво ѝ става“, а трети посочи: „Съгласен съм, роклята е ужасна. Не ѝ става, не е вталена и не е подходяща за случая. ."

Съпричастен към неволите на меган потребител на X добави, че в Нигерия в момента е 33 градуса и 54 процента влажност, което предполага, че семейство Съсекс са избрали комфорта преди всичко. Други пък сметнаха, че е неуместно тя да носи рокля с полугол гръб на среща с деца. Двойката кацна в Абуджа в 5 сутринта и имаше няколко часа почивка в хотела си, преди да пристигне на първия си ангажимент в Академията.