Момата, която не успя да спечели сърцето на първия ерген на България Виктор Стоянов, но се превърна в любимка на зрителите, дълго време живяла в чужбина. Затова и често се обаждала вкъщи, за да пита мама как да приготви любимите си ястия. Така за около година се научила и достигнала доста прилично ниво. Щастлива е, че сега може да готви добре. Осъзнала е, че в приготвянето на храната има уют. Брюнетката не е капризна откъм менюто, но е категорична, че не би опитала определени храни като хлебарки.

Не съжалява за участието си в първия сезон на „Ергенът“. Твърди, че покрай този проект научила много за нея самата и се развила професионално. Към днешна дата нямат никаква комуникация с Виктор Стоянов, но му е благодарна, че е бил важна част от живота й. Не съжалява, че сама напусна формата и подчертава, че за нея победата не е на всяка цена. Смята, че тогава е взела правилното решение, тъй като в онзи момент не се почувствала защитена и подкрепена от Виктор, затова решила да си тръгне.

Категорична е, че би постъпила по същия начин и в личния си живот – има критерии за мъжа до нея, а към онзи момент Виктор не ги покри. Първото си влюбване Гърдева преживява в чужбина на 18 години. Снима се край скъпа кола, когато собственикът я кани да се щракне и вътре. Алекс отказва, но на другия ден се връща, за да търси на същото място красивия чужденец. Двамата с шведа, който е благородническо потекло и е приказно богат, живеят заедно седем години, но пътищата им се разделят. Гърдева отчита като грешка, че сама си е тръгнала от красивия богаташ, когото оценила след раздялата.

Днес той е женен, докато нашенката все още не е минала под венчило. В началото на предаването тя даде да се разбере, че има човек до себе си, но не сподели никакви подробности за него. След това обаче уточни, че отново е останала сама, така че има защо още да съжалява за красивия швед, коментира "Минаха години".