search icon

Любопитно

Юбилейна изложба ''60 години творческа дейност'' на художника Никифор Костадинов

На 09.12.2014 г. ще се открие юбилейна художествена изложба “60 години творческа дейност” на художника Никифор Костадинов

На 09.12.2014 г. ще се открие юбилейна художествена изложба “60 години творческа дейност” на художника Никифор Костадинов.

Ще бъдат изложени непоказвани досега картини с изключителна художествена и историческа стойност. Откриването ще се състои в 18.00 ч. в изложбената зала на културния център на адрес София, ж.к. Люлин 3, бул. "Захари Стоянов", бл.324 - 325 П.

За Никифор Костадинов:

Никифор Костадинов е творец монументалист с експресивен, колоритен и наситен със символика стил. Ученик е на големия художник Златю Бояджиев и част от школата на пловдивските майстори.

Българската история, бит, култура и природа са основно вдъхновение на дългогодишния му труд. Платната му са прозорец към образите на велики владетели от далечното минало, революционери, будители, знаменити личности, красотата на българската жена и романтиката на древното българско село.

Художникът е автор на над 30 мащабни стенописа в различни учебни заведения в България, които и до днес възпитават децата в познаването на историята ни и обич към родината.

Свързани новини