Познавате го от множество спектакли, от сериала „Седем часа разлика“ и като водещ на първото издание на Международния филмов фестивал „Златната липа“ 2013.

В рамките на второто издание на фестивала ще можете да видите един необикновен Симеон Лютаков. Той ще покаже едно от другите си лица – това на фотограф.

След изложби по цял свят, актьорът пристига и в Стара Загора, за да открие „Collection“, която е била представена на два континента - Европа и Южна Америка. Тя е имала премиери в няколко града в България и в Коста Рика. Включва близо 40 фотоси, направени през последните две десетилетия, като част от тях са заснети в пустинята Сахара и Африка.

Изложбата ще бъде отворена за посещение във фоайето на Държавна опера Стара Загора на 31 май 2014 г. и ще бъде официално открита от автора й Симеон Лютаков на 2 юни в 12.30 часа. Събитието е част от съпътстващата културна програма на Международния филмов фестивал „Златната липа“ 2014.

Международният филмов фестивал „Златната липа“ 2014 се провежда за втора поредна година в Стара Загора. В конкурсната програма ще участват девет филма, които са заснети през последните 2 години. Форумът обещава много вълнуващи изживявания на големия екран и незабравими срещи със звездите от европейското филмово изкуство, като големия италиански актьор и режисьор Джанкарло Джанини, който пристига специално за събитието в Стара Загора.
В афиша на извънконкурсната програма ценителите на седмото изкуство ще видят още осемнайсет забележителни филмови заглавия от Италия, Германия, Белгия, Дания, Норвегия, Чехия, Полша, Русия и Естония.

Прожекциите по време на Международния филмов фестивал „Златната липа“ ще се провеждат ежедневно от 31 май до 4 юни т.г. в Операта и в регионалната библиотеката, а входът и тази година е свободен.