search icon

Любопитно

Суинг циркът идва в София

Smugglers Swing Club се завръща с първо тематично издание за 2014, посветено на пътуващите циркове от началото на 20 век

След кратка пауза, The Smugglers Collective отново включват своята машина на времето, наречена SMUGGLERS SWING CLUB, за едно ново завладяващо пътешествие.

Този път машината ще ни отведе още по-назад, в края на 19-ти и началото на 20-ти век, когато пътуващите циркове и карнавали са били сред най-вълнуващите и зрелищни забавления.

Smugglers Swing Club: Join The Circus ще се проведе на 1 март в традиционното за събитието място – столичния клуб “Mixtape 5”.
 

Партито ще въведе посетителите си в пъстрия и мистериозен свят на sideshow спектаклите и пътуващите циркове в Щатите, за една вечер изпълнена с много музика, танци, зрелищни пърформанси и магия.

Зад пулта, разбира се, ще са DJ-те от The Smugglers Collective, които ще върнат гостите на събитието към златните години на суинга и ритъм&блуса, зората на рокенрола, a към края на вечерта ще навлезем с пълна сила в 21 век, когато electro swing-a е новата винтидж мания в цял свят.



За една единствена нощ, клуб “Mixtape 5” ще бъде преобразен в истински цирков манеж, изпълнен с клоуни, мимове, жонгльори, танцьори, екзотични животни и други интересни и невиждани персонажи.

Сред специалните гости на пътуващия цирк са невижданите досега The Tattooed Lady и The strongest man on Earth.



Smugglers Swing Club: Join The Circus ще Ви посрещне с традиционния "Винтидж будоар", където всички гости ще могат да преобразят визията си с ретро прически и грим, направени от професионалисти. Посетилите на партито ще имат възможността да си направят винтидж фото сесия в оригинален ретро декор, вдъхновен отново от цирковите артисти.



Началният час е 21:00, а стартът на винтидж-треската ще бъде даден в 22:00 часа. Входът е на цена от 10 лева, без предварителна продажба на билети.

За тези, който не са присъствали досега на събитие от поредицата, SMUGGLERS SWING CLUB представлява среща между вчера и днес, чието проявление в музикално отношение означава SWING срещу ELECTRO-SWING. По този начин са покрити всички разклонения на SWING и ROCK’N’ROLL музиката от 40-те години до днес, когато ELECTRO-SWING течението изживява своя възход. От феномен SMUGGLERS SWING CLUB се превърна в традиция. Партитата имат за цел да популяризират пред по-широка аудитория винтидж музиката, култура и начин на забавление, всичко това поднесено с модерен привкус.

Свързани новини