Лондонското Електро Суинг /Хип Хоп/ Дръм енд Бейс дуо The Correspondents се завръща в София на 25 юли по покана на The Smugglers Collective.

Концертът, както подобава на едно лятно събитие, ще се състои в сърцето на Борисовата Градина, а именно в Маймунарника.

The Correspondents, в лицето на Mr. Bruce & Chucks, ще се разпишат за трети път пред българската публика. Феновете на групата още помнят предишния концерт на групата през февруари 2012, а предстоящото събитие се очертава като най-силната изява на лондончаните досега.

В началото на годината The Correspondents издадоха “Puppet Loosely Strung”, първия си дългосвирещ албум и са готови да го представят пред българската публика. На концерта в Маймунарника феновете ще видят на живо новите хитове “Fear & Delight” и “Well Measured Vice”, както и класиките на групата като “Washington Square”, “What’s Happened To Soho”, “I Wanna Be Like You” и много други.

Преди тях, на сцената ще се качат The Smugglers Collective за един сет, противопоставящ Суинг музиката от 20те години до днес и Електро Суинг вълната, заляла цял сват през последните няколко години.

Билети за шоуто на The Correspondents в Маймунарника могат да бъдат закупени на предварителна продажба на цена от 10 лв в мрежата на Ticket Logic (Office 1 Superstore, Книжарници Booktrading, касите на FastPay, магазин На Тъмно), както и онлайн директно от официалния сайт на The Smugglers Collective.

На входа на клуба, както и в деня на събитието, цената на билетите ще е 15 лв.

На 25 юли вратите на Маймунарника ще отворят за посетители в 19 часа, а музикалната част на вечерта ще започне точно в 20ч.

The Correspondents са едни от основните виновници за Електро Суинг експлозията по цял свят. Лондонското дуо жонглира иновативно със семпли от суинг и джаз класики, смесвайки ги с елементи от съвременната електронна музика, дръм енд бейс и хип хоп. Оригиналната смесица от възродени винтидж мелодии и модерен електронен звук, смелите сценични костюми, превръщат Mr. Bruce и Mr. Chuckles в обичани чудаци на сцената на авторитетни фестивали като Glastonbury и Bestival. През годините двамата са свирили на една сцена с имена като Lilly Allen, VV Brown, Bat For Lashes, Bassment Jaxx, Rob Da Bank, Dub Pistols и много други. THE CORRESPONDENTS вече доказаха неоспоримата си сценична енергия пред българската публика и са готови за нова среща с нея.



The Correspondents:

The Correspondents започват музикалното си пътешествие през 2007, когато Mr Bruce и Mr Chuckles приключват образованието си и се връщат в родния им Лондон. Докато е учил в университета в Лийдс, Mr Chuckles няколко години експериментира с различни звуци и стилове като хип-хоп, джаз и денс музика. През това време Mr Bruce упражнява вокалните си умения с различни Drum 'n' Bass, Breaks & Funk проекти в Единбург. Необичайният тандем дебютира на различни партита в Лондон, докато стигат до решението, че трябва да запаметят супер енергичните си лайв пърформанси в звукозаписното студио. От този момент нищо не е същото, записани са много песни, безброй клубове са препълвани до краен предел и хиляди фенове са оставяни без дъх от танци.

Дали свирят пред многохилядна публика на открито или пред няколко стотин души в малък клуб, резултатът винаги е един и същ: щастлива публика, препълен дансинг и страхотна енергия.