Нощта на театрите потърси театъра на всевъзможни места. Оказа се, че той може да се случва навсякъде, дори и в музикалните клубове.

Такъв е и случаят със Sofia Live Club, който притежава всички достойнства, за да се превърне в новата театрална сцена на столицата. Клубът отстъпи сцената си за два спектакъла – „Последна чашка” и „В края на ноември”, часове преди официалното откриване на новия си сезон.

Във фокуса на първия спектакъл е историята на един случаен зрител, поканен на сцената, за да вземе участие в шоу програма. Той с радост приема, очаквайки интересно забавление. Водещият обаче започва да му задава твърде лични и неудобни въпроси и точно преди зрителят да си тръгне с достойнство, се оказва, че семейството му е в плен и той трябва да плати за свободата му. Развоя на събитията очаквайте в 13:00 ч. и спектакъла „Последна чашка” от Харолд Пинтър (режисьор: Савина Бързева, с участието на: Илиян Марков, Дамян Тенев, Валентина Андонова, Йоан Георгиев и Сребрина Христофорова). Вход свободен.

Куклените спектакли не са само за деца. Доказателството идва от „Ателие 313” и авторския спектакъл на Румен Гаванозов и Станислава Кръстева – „В края на Ноември”. Това е една история за пътя. Пътят, по който всеки от нас поема, още щом се роди. Кое си заслужава да се помни, къде се крие смисълът в пъзела на повторяемостта – дали в новото име, новите приятели, новото желание да пътува? Накъде ще тръгне Старчето и какво ще се случи разберете от 17:30 ч. в Sofia Live Club. Билетите са на цена от 6 лв.