На 13 юни отваря врати новото пространство на Rubber Gallery - първото място в София, специализирано за съвременна художествена фотография.

Откриването ще се състои на новия адрес на Rubber Gallery - ул, Герлово 13 на фаталния 13 юни от 19.00 часа със специална инди музикална селекция, вина и приятни летни коктейли. Посетителите ще се потопят в емоцията и със специална тъмна стая с камера с полароиден гръб, от където всеки желаещ ще може да си тръгне с моментна снимка.

Основана през февруари 2012, Rubber Gallery се стреми да създава адекватна среда и място за изява на професионалисти в областта на съвременната фотография. Дейността й включва изложби, фотографски проекти, дискусии, срещи, прожекции, уъркшопи в областта на фотографията. Галерията разполага с изложбено пространство, зала за фотографски принтове и книги и малка библиотека, специализирана за албуми в областта на фотографията и визуалните изкуства.

Част от целите на галерията са популяризирането на фотографията в контекста на съвременната визуална среда, създаване на платформа за дискусии, откриване и представяне на нови имена в областта. Сред авторите на Rubber Gallery са Милен Радев, Яна Лозева, Венета Захариева, Венета Тилева, Райна Власковска, Красимир Андонов, Ива Яус, Арслан Ахмедов, Стефан Маринов, Елена Героска, Даниел Леков, Милен Станков, Катя Чаушева,Иво Рафаилов, Гергана Змийчарова, Ели Иванова, Roxana Ruta.

Rubber Gallery предлага фотографски копия, изпълнени в разнообразни техники и размери, фотографски проекти, лимитирани серии картички и фото-книги.

Работното време на галерията е всеки ден от 11 до 20.