На 6 юни от 21.00 часа в Culture Beat Club в София ще се състои Tangra Festival Pre-Party - първото подгряващо събитие на Tangra Eco Art Dance Festival в София.

То е кулминацията на поредица партита, които промотираха фестивала пред международната публика тази пролет – от Берлин и Будапеща, до Москва и Катар.

Акцентът ще е върху интелигентната сайк-електроника, с която ще ни омагьосат диджеи от световна класа - Fog (Looney Moon rec., Италия), Kelt (Quantum Tribe, Русия) и Komarchiki (Quantum Tribe, Русия), както и българските проекти Once Upon a Time и Surbahar (Artmospheric, България), Kundalini (Ovnimoon rec., България) и Tripitale (България).

Специалната добавка към събитието ще е изложбата с визионерско изкуство Looney Moon Gallery (проектът ще дойде в пълния си блясък на самия фестивал), визиите на Todorwarp и видео и фото материалите от първите две издания на Tangra.

Входът за събитието е свободен за всички, като допълнителният бонус към посетителите е, че ще имат имат уникалната възможност да закупят билет за тазгодишния фестивал на специална цена.

Tangra Eco Art Dance Festival е малко, интимно  събитие, известно с висококачествената  си продукция. През 2013 година то  ще представи амбициозна селекция  от изложби и пърформанси от 140 артиста от 40 страни (общо 110 часа музика на 2 сцени), лекции, работилници и дискусии в рамките на 5 дни и 4 нощи. Мисията на Tangra е да напомни за връзката на човека с природата, важността на екологичния и духовен баланс и творческата свобода. Програмата на фестивала включва музика на Main и Alternative - сцените, Духовна градина, галерия с визионерско изкуство, кино, информационен център, пазар, къмпинг и био кухня от цял свят.