Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато за себе си време, в което да отворим душите си. Така най-синтезирано може да се обобщи посланието на проекта One ballad night („Една баладична нощ”), който ще бъде представен в Русе на 24 април от 19.30 ч. в Доходно здание и в Добрич на  25 април от 18.00 ч. в Огледална зала.

Негов автор е Петър Салчев – един от водещите джазови изпълнители у нас. В програмата са включени някои от най-красивите  баладични теми като My funny Valentine, How deep is the ocean,  Slow hot wind,  Amapola.

Баладата е друг вид изкуство – споделя Салчев, - това е музика на емоционално наситените паузи. То е другата инвенция в музиката - с малко изразни средства да казваш много. Когато подготвяхме проекта, за нас от съществено значение бяха и текстовете на тези песни, защото словесните им образи обогатяват още повече цялостното звучене и са също толкова красиви, колкото самите музикални теми.

One ballad night e проект, подготвен с много любов, с много смирение и призив за повече обич между хората. Това е основното послание на концертите ни и се надяваме публиката ни да бъде докосната.

"Концертите ще бъдат представени в дните преди светлия християнски празник Цветница. Искаме да вдъхнем топлина и надежда на хората, че след трудните дни, в които напоследък живеем, непременно ще дойде възраждането, ще дойдат добрите времена", допълни певецът.

Музиката в One ballad night е на ръба на жанра – част от пиесите са джазови, има и теми от други жанрове. Но е сигурно, че зрителите ще чуят красива музика, поднесена с широко отворена душа и професионализъм от участниците в проекта: Петър Салчев – вокал, Мирослав Турийски – пиано, Петър Момчев – саксофон, Георги Илиев – китара, Александър Леков – контрабас, Емил Пехливанов – ударни.

Проектът бе представен за първи път пред публика на „Камерна сцена Пловдив” през февруари 2012 г.
Вход: свободен.