Това заяви пред "България днес" космическата Валя Балканска, след като в медийното пространство се появи информация, че ще се включи в мащабен спектакъл с участието на костинбродския славей, Галена, Фики и Гери-Никол.

"Отказах този концерт. Организаторите искаха да подпиша договор, в който не беше разяснено нищо. Уважавам всички участници, но все пак съм жена на 81 години. Как очакват да изляза на толкова голяма сцена? Това вече е извън възможностите ми", емоционално сподели обичаната българска изпълнителка, която достигна космически висоти с изпяването на "Излел е Дельо хайдутин".

По нейни думи многократно отказала участието си пред организаторите и с изненада сподели пред вестника, че няма представа защо името й продължава да стои като реклама на концерта. "Не знам защо се продават билети за концерт с моето име. Това е истинска заблуда за хората. На тази възраст съм поела едва 1-2 участия, които са ми напълно достатъчни", добави певицата.

Спектакълът "Песните на моя народ" ще се състои на 22 октомври в столичната зала "Арена Армеец". Въпреки че информацията за събитието все още е оскъдна, билетите вече се продават. Цените им варират между 25 и 90 лв., като зависят от местоположението в най-голямата спортна зала в България. Според програмата участие ще вземат още Славка Калчева, ансамбъл "Родопа" – Смолян, и фолкпевицата Лорена.