В Русия се разрази истински медиен скандал! Известният разследващ руски журналист Борис Соболев, след няколко месеца усилен труд излъчи 90 мин филм ''Коронованные особи'' по руската държавна телевизия ''канал Россия 1'', в който с неопровержими доказателства уличава псевдо конкурси за красота от всякакво естество, но с една обща черта ''Можете да спечелите короната, ако си платите''.

''За мен беше огромно удоволствие да гледам този филм, тъй като всички мои думи през последните месеци по тази тема се потвърдиха'', пише във Фейсбук Антония Петровa, Мис България преди 4 години, наричана от някои медии Мис Крокодил.

''На първо място е важно да се отбележи, че не всички конкурси се купуват. В този филм, както сами ще забележите НЕ попадат трите основни и престижни световни конкурса Мис Свят, със собственик Джулия Морли, Мис Вселена, със собственик Доналд Тръмп и Мисис Свят, със собственик Дейвид Мармел, към която и група се включва и от чието семейство е част и истинският конкурс Мисис Русия, който имах честта да спечеля през октомври 2012г.''

За съжаление, обаче, всякакви други роящи се, многочислени конкурси, с подозрителна организация и награда подриват авторитета на истинските такива. Един от тях е псевдо конкурса ''Росийская женщина'', който се провежда в рамките на ежегоден фестивал за красота на майки, дори не на територията на Русия, а в Малта и който няма право да нарича победителката си Мисис Русия, с победителка Инна Жиркова, която стана злополучна участничка в този филм. Организатор на този конкурс е Алла Маркина, която сама признава в него, че всяка една жена може да го спечели срещу сумата от 250 000 долъра, включително и дама с наднормено тегло, както се случи предишната година.

На следващо място в този филм, като срам за българската нация, попадна и нашата сънародничка г-жа Меги Савова. След разговор пред скрита камера се оказва, че псевдо конкурса, който представлява нищо повече освен една пародия и който тя сама обявява за световен, се продава от самата нея за 200 000 евро! Срам и позор! Между другото срещу нея се води и дело от адвокатите на самия Доналд Тръмп, за това че тя няма право да използва марката Мисис Вселена, производна на Мис Вселена и съответно подриваща авторитета му. Интересно за колко ли продава другия нейн конкурс Мисис България, който държа да отбележа нито една от четирите победителки всяка година не отива на истински световен конкурс, като горе споменатите, а на това подобие на конкурс Мисис Вселена, също собственост на Меги Савова, пише slava.bg.

А още по-фрапиращо беше, че една от нейните ''Мисиски'' по време на посещение в дома за изоставени деца обеща на едно от тях че ще го осинови пред камерите и естествено след проверката на г-н Соболев месеци по-късно се оказа, че това е една от измамите в този конкурс. Явно за г-жа Савова няма нищо свято на този свят и не само че продава короната за своя конкурс, но и е готова да се гаври със съдбата на клетите сираци. Това можете да видите от 45та минута на филма и нататък. Мисля, че фактите говорят сами и във филма всичко е повече от ясно!