Бойко Борисов бил шерифът на "Отряда за бързо реагиране", Митко Бербатов чупел балконите на съседите с топка, а Глория била истинска мъжкарана като малка.

Тези и още много любопитни подробности за детството на тримата споделиха техните близки тази събота във вечерното лайфстайл шоу по bTV "В джаза събота вечер".

На гости на Вили Сечкова бяха сестрата на премиера д-р Красимира Иванова и майките на Бербатов и Глория Маргарита Бербатова и Стефка Пенева.

„Каката” на Бойко, както министър-председателят до ден днешен нарича по-голямата си сестра Красимира, сподели че като малък политик No 1 бил кротко и дисциплинирано дете, увлечено по футбола, което в никакъв случай не се проявявало като пакостник. Борисов бил тартор в махалата и носел ламаринена шерифска значка на ревера на ризата си. Сестра му разказа, че е наследил любовта си към спорта от баща си, с когото не пропускали нито един мач на „Левски”. Макар майката на Бойко да считала за изгубено времето прекарано на стадиона, двамата непрекъснато измисляли ловки лъжи и всеки път успявали да се измъкната за мача.

За разлика от него Митко Бербатов правел куп бели и майка му често го пошляпвала. С брат му Асен играели футбол по цял ден и опустошавали всичко. Според майката Маргарита лидерите се оформят още в детството. Митко успявал от раз да накара момчетата в квартала да хукнат след топката. За разлика от майката на премиера Борисов, Маргарита Бербатова насърчавала синовете си да се занимават със спорт. Самата тя навремето е тренирала хандбал и също като Митко е била централен нападател в женския работнически футболен отбор.

Като истинска пакостница се проявявала певицата Глория като малка. Биела се с брат си и правела купища бели в махалата. Малката Галина играела основно с момчета. Съседите често идвали да се оплакват на майка й от пакостите, които правела буйната компания. Като всяка фолкпевица и Глория обичала да пее от дете. Пеела навсякъде, даже изнасяла импровизирани концерти в махалата.

В студиото на "В джаза" научихме още, че премиерът е наследил галантността и уважението към жените от баща си, който всеки път за 8 март носел цветя на съпругата и на дъщеря си.

Малкият Митко пък бил научен да почита жената, която го е отгледала - неговата баба, на която винаги поднасял букет за празника.

Глория и до ден днешен прекарва женския празник с майка си и с дъщеричката си Симона, с които обичат на този ден да се съберат, да попеят и да потанцуват народни танци.

Вижте видео: