България е една. Харесай България. Това е мотото на независимия социален проект Like.Bulgaria, който ще бъде представен с мащабна изложба във VIVACOM Art Hall от 25 юли до края на август.

Проектът има за цел да представи страната ни пред света с нейните красоти, величини, постижения, артисти, спортисти, учени, материални и нематериални световни културни и исторически наследства.

Инициативата стартира във Facebook на 14 февруари 2013 и за по-малко от половин година успява да стигне до всички точки на света благодарение на феновете, които искат да споделят красиви и вдъхновяващи визии oт родината си.

Like.Bulgaria представя безценната красота на страната ни - кръстопът на култури, традиции и фолклори, които се преплитат по географските й ширини и вековете в нашата история. Проектът е дело на Николай Тонков, който се вдъхновява да създаде една нова визуална презентация на България. Стартира с логото, което е минималистичен синтез от елипсовидна форма и ръкописен шрифт. Сричковото разпределение на изписването напомня праисторическия произход на България и нейното име, което не се е променяло никога, има основна роля в типографията. Символичната комбинация на 1 и А е основен експресивен елемент в графичното решение.

През последните месеци Николай Тонков и екипа му надграждат с множество визуални и текстови елементи разказа за България и създават повече от 120 визии, които успешно могат да рекламират страната ни в чужбина. Това е й причината проектът да се случва изцяло на английски. Визиите много бързо се разпространяват из социалните мрежи и без проектът да разполага с бюджет и каквото и да е финансиране, по най-естествения и ентусиазиран начин, от like на like и от share на share, красивите моменти и места на България стигат до все повече българи и техните социални кръгове във всяка точка на света.

Like.Bulgaria е във VIVACOM Art Hall до 31 август, а официалното откриване на изложбата е на 25 юли (четвъртък) от 18 часа. Вход свободен.