За втора поредна година VIVACOM Art Hall ще представи изложба с най-добрите фотографии от фотоконкурса „Благотворителността през обектива“, иницииран от Български Дарителски Форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България“.

Изложбата с номинираните фотографии може да бъде видяна от 2 до 7 юли, а официалното й откриване и церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 2 юли (вторник) във VIVACOM Art Hall от 18:00 часа.

Националният годишен фотоконкурс има за цел да демонстрира ролята на благотворителността в обществото през погледа на професионални и любители фотографи, които са успели да уловят в кадър различните лица на филантропията. Неговото първо издание се състоя през месец юли 2012 и наградата на публиката спечели Максим Буковски за фотоса „Приятел в нужда се познава“.

Тази година в конкурса се състезават над 300 фотографии в 9 категории, между които: „Благотворителност и култура“, „Благотворителност и здраве“, „Благотворителност и екология“, „Благотворителност и образование“, „Моят герой“, фоторазказ за благотворителността и други. Сред имената в авторитетното жури, което оценява концептуалните фотографии, са Надежда Чипева - фотограф във в-к „Капитал“, Борис Мисирков и Явор Попов от фотографска академия „Яна Кюркчиева“. В изложбата ще бъдат представени номинираните общо над 40 снимки на 25 автора.