"Ако г-н Борисов не представи документи, с които да докаже, че аз притежавам градинката до Японския хотел и искам да строя там, аз ще бъда принуден да съдя министър-председателя за клевета”, закани се Слави Трифонов в ефира на бТВ.

Гологлавият шоумен обеща, че няма да се спре пред нищо и ще стигне до Страсбург, за да търси правата си, пише razkritia.com.

Повод за отприщения гняв на Дългия стана изявление на премиера в сутрешния блок на бТВ. Бойко Борисов заяви по телефона, че му е омръзнало Слави Трифонов да го плюе и клевети в ефир всяка вечер по националната телевизия.

Министър-председателят видя зад сатирата в Шоуто на Слави лични интереси от страна на шоумена. По думите на премиера, Трифонов си отмъщава, затова че навремето Бойко не му е разрешил да строи в градинката пред Японския хотел.

Водещите на сутрешния блок заявиха, че не желаят да се замесват в отношенията между Слави и него и пресякоха темата.

Естествено, отговорът на Дългия не закъсня. Същата вечер в шоуто си той се закани да съди премиера за клевета, обвинявайки го, че говори като „жълт вестник”.

„Аз този мач вече съм го играл, вече осъдих жълтите вестници заради лъжи и не виждам причина да не постъпя така и с премиера”, закани се Слави.

Той припомни и че живеем в държава, където трябва да има свобода на словото и не вижда нищо лошо телевизионно сатирично предаване да осмива политическите личности.

„Така е във всички демократични държави”, продължи водещият и припомни как всяко правителство досега е минало под „сатиричния нож” на предаването му.

„Шегували сме се с Жан Виденов, с Иван Костов, с Царя, със Станишев… Защо да не можем да се шегуваме с Бойко Борисов, с какво той е по-различен от всички останали премиери преди него?!”, попита Трифонов.

След „пледоарията” Дългия показа старо видео материал от времето на Тодор Живков, правейки негласен паралел с Борисов.

Снимка (водеща): Bulphoto