Свръхпродуктивният италиански художник Албино Питти, който наскоро участва в благотворителната инициатива „Големите за малките” заедно с плеяда от известни българи, вече е готов с новата си самостоятелна изложба, която открива днес в галерия „Снежана” (ул. Иван Денкоглу 30). 

Питти посвещава тази изложба на българските майки, кани ги да споделят галерийното пространство с него и да почувстват картините му. Италианският майстор на четката традиционно влага социален контекст в творбите си и се вълнува от хора, които имат силата да оформят днешното общество. В лицето на майките той вижда именно такива жени, които са в състояние да възпитат ценности и да създадат един съвършено нов облик на заобикалящия ни свят и неговите обитатели.

Междувременно билетите за изложбата „Големите за малките”, благотворителната  инициатива, в която известни български личности нарисуваха картини заедно с италианския художник, вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim за символичната сума от 5 лв. като към всеки билет има подарък репродукция на някоя от картините по избор. В края на кампанията ще бъде изтеглена томбола, в която един от закупилите билет ще спечели оригинална картина на Албино Питти, петима ще получат възможност за лична среща на кафе с някой от гост-художниците, а по-голямата част от приходите отиват във Фондация “Димитър Бербатов” в подкрепа на талантливите деца на България.